Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Bruce Springsteen vrijgesproken voor rijden onder invloed

Een meevaller voor Bruce Springsteen (71). De zanger werd vrijgesproken voor rijden onder invloed en roekeloos rijgedrag. Wel kreeg hij een boete van 540 dollar (445 euro) voor het drinken op verboden terrein.
In november werd Bruce Springsteen in een natuurgebied in Sandy Hook (New Jersey) gezien terwijl hij tequila dronk met zijn fans, waarna hij op zijn motor stapte. Een agent hield hem staande omdat hij op een verboden terrein alcohol had gedronken. Volgens de politie rook de zanger naar alcohol, slingerde hij en nam hij 45 stappen terwijl hij er maar 18 hoefde te doen.

Tijdens een virtuele zitting pleitte Springsteen woensdag schuldig aan het drinken op een verboden plaats. De verdediging voegde daar nog aan toe dat de zanger slechts 0,02 procent promille alcohol in het bloed had, terwijl het toegestane promillage 0,08 procent is. Daarom trok de rechter de aanklachten voor rijden onder invloed en roekeloos rijden in.

Wel werd hem een boete van 540 dollar (445 euro) opgelegd. Toen de rechter Springsteen vroeg hoe lang het zou duren voor hij het bedrag op tafel kon leggen, antwoordde de zanger: “Ik denk dat ik meteen kan betalen, Edelachtbare.” Hij heeft in ieder geval tot volgende woensdag tijd om te betalen. Oorspronkelijk riskeerde Springsteen tot 5.000 dollar (4.116 euro) boete en 6 maanden gevangenisstraf.

25.02.2021 12:35:36
Bron: hln