62 is Bruce Springsteen ondertussen, maar voor 'The Boss' geen pensioen of 'rustige' toernees met gemiddelde concerten van anderhalf uur en dagen om te recupereren tussendoor. Nee, Springsteen speelt nog altijd liefst drie uur na elkaar, elke dag opnieuw. In het Londense Hyde Park was dat niet anders... tot het stadsbestuur de Amerikaanse rocker letterlijk het zwijgen oplegde. Toegegeven, Springsteen ging strikt genomen overtijd, maar de bruuske reactie werd de organisatie van Hard Rock Calling niet in dank afgenomen door de fans.
Voor het slot van de show in Londen liet Bruce Springsteen een van zijn dromen in vervulling gaan. "Jullie moeten weten dat ik al 50 jaar wacht op deze gelegenheid", informeerde Bruce de 65.000 mensen in publiek met een enorme grijns op zijn gezicht. Ex-Beatle Paul McCartney zou met hem op het podium staan én spelen.
De Amerikaanse rockster was in goeden doen, zoals tijdens de volledige Europese tournee eigenlijk, en hij ging zelfs in op het verzoek van een fan dat op een bordje om de song 'Take 'm as they come'. "Vanavond is jouw geluksavond, vriend! Ik zal het nummer spelen, het was een obscuur nummer voor mijn cd 'The River', dat er enkel op kwam omdat ik nog enkele rocknummers nodig had."
Tijdens een ander moment kwam ook John Fogerty een nummertje mee doen en ook Rage Against the Machine-gitarist Tom Morello speelde enkele songs mee.
Na ruim 3 uur werd McCartney op het podium gevraagd en werd samen met de E Street Band en Morello 'I Saw Her Standing There' ingezet. Een onvergetelijk moment voor Springsteen dat volgens CNN 'stond te stralen als een kind dat een supergroot kerstcadeau heeft gekregen'.
Daarna werd een klassieker in de Springsteenset ingezet: 'Twist en Shout'. Het ging er wild aan toe op en naast het podium, met vuurwerk en alles. Het had alle ingrediënten voor een grootse, onvergetelijke kippenvelfinale. Maar dat was buiten de organisatie Hard Rock Calling gerekend, en ze lieten gauw merken wie de baas echt is.
Om stipt 22.40 uur ging de elektriciteit uit. Bruce, Paul en de muzikanten gingen nog even door tot ze doorkregen dat het publiek niets meer hoorde. Paul McCartney beende kwaad van het podium, Springsteen deed nog een 'effortke' voor de fans op de eerste rijen: een acapella afscheid, en toen verdween iedereen van het podium. Springsteen kon zelfs geen 'goedenavond' of 'bedankt' meer zeggen aan het volledige publiek.
"Wij volgen onze licentie voor het evenement", verdedigt de organisatie zich. Die liep tot 22.30, en de Amerikaanse rocker had al om 22.15 de gitaren moeten opbergen. Overtijd dus... of lijkt dat maar zo? Springsteen stond gepland van 19 tot 22.30, maar hij begon pas om 19.30. Om de set waarvoor hij werd betaald (3,5 uur) af te werken, had hij dus ten minste tot 10.45 moeten krijgen.
15.07.2012 10:46:57
Bron: hln