Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Prince eist limo voor ritje van 25 meter tot festivalpodium

Zijn muziek is goddelijk, maar dat er aan de mens Prince Rogers Nelson zelf een en ander loszit, mag al even zonneklaar zijn.
Zijn muziek is goddelijk, maar dat er aan de mens Prince Rogers Nelson zelf een en ander loszit, mag al even zonneklaar zijn. Zo stelde hij voor een optreden in het Engelse Paddock Wood in Kent zijn persoonlijke, niet van enige grootheidswaanzin verstoken, rider op, die strikt moest worden nageleefd. Drie keer moest men opnieuw beginnen aan 's mans nieuw te bouwen kleedkamer, van waar het nog 25 meter stappen tot het podium was. Maar die afstand bleek onoverkomelijk voor de korte beentjes van Prince en hij eiste daarom een limo. Dat meldt The Sun.
Als organisatie moet je er dus wat voor over hebben om de geniale muzikant op je podium te krijgen. De kleedkamer van zijne funkende godheid op het Hop Farm Music Festival in Kent in het zuid-oosten van Engeland moest bijvoorbeeld volgens precieze aanwijzingen en afmetingen nieuw gebouwd worden, met als thema purper. Drie pogingen had de plaatselijke crew daarvoor nodig. Toen het ding toch naar wens klaar was, aangekleed met meubilair dat bij de paarse muren paste, eiste Prince een limo om hem 25 meter tot aan het podium te rijden. Verder mocht niemand backstage hem in de ogen kijken.

De Amerikaanse zanger-muzikant is niet aan zijn proefstuk wat dolle eisen betreft. Eerdere verzoekjes waren onder meer een huis, een zuurstofbar en een zwarte M&M's-machine.

Overigens was zijne purperheid 35 minuten te laat en gaf hij voor het publiek een - weliswaar geslaagde - sneer naar de collega's die hem voorafgingen: "Dit lukt niet met een machine". Tijdens 'Little Red Corvette' schepte hij op dat "50.000 mensen meezongen" en vroeg hij of iemand hem dat al had voorgedaan.

Eén eis werd niet ingewilligd: Prince mocht 'maar' 2,5 uur spelen en geen drie uur zoals hij zelf aanvankelijk vroeg. Verkeerde keuze van de organisatie, als u het ons vraagt: als de man ergens zijn gelijke niet kent, dan op het podium.

05.07.2011 10:25:22
Bron: hln