Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Michael Bublé steekt Adele voorbij met tien jaar oude plaat

Kerstmis staat voor Michael Bublé gelijk aan gouden zaken doen. De kerstperiode heeft ervoor gezorgd dat zijn muziek het weer goed doet. Bij onze noorderburen is zijn album ‘Christmas’, dat tien jaar oud is, het bestverkochte en meest gestreamde album. ‘Christmas’ steeg in de hitlijsten van 4 naar 1 en verwees daarmee Adele (33) met haar album ‘30' naar de tweede plaats.
Bublé bracht ‘Christmas’ in 2011 uit. De plaat stond toen drie weken bovenaan de hitlijsten. Het album van de Canadees was daarna ook tijdens kerst 2012, 2014 en 2020 de populairste. Ook Mariah Carey doet het opnieuw goed dit jaar, met het album ‘Merry Christmas’ uit 1994 op de derde plaats. De kerstalbums van Kelly Clarkson en Justin Bieber hebben ook weer een plaatsje in de top tien gevonden.

Kerstmis is de rode draad door het leven van Michael Bublé: zijn interesse in muziek werd op zijn vijfde gewekt toen met eindejaar ‘White Christmas’ van Bing Crosby werd opgelegd. Zijn ouders ontdekten Michaels talent voor het eerst toen hij als tiener datzelfde lied zong. “Ik was zo dol op die kerstplaat van Bing Crosby dat ik er als kind het hele jaar naar luisterde. Het was mijn introductie tot jazz en melodie. Ik vond ‘White Christmas’ het mooiste ding ooit”, herinnert Michael zich.

01.01.2022 19:50:06
Bron: