Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Shakira verkoopt volledige songcatalogus

Het lijkt een nieuwe trend in muziekland: je volledige songcatalogus (en dus alle rechten op je nummers) doorverkopen. Na Neil Young (75), Lindsey Buckingham (Fleetwood Mac, 71) en Bob Dylan (79) heeft nu ook Shakira (43) de rechten op al haar nummers doorverkocht. Dat meldt Variety.
De songcatalogus - goed voor 145 nummers - komt in handen van Hipgnosis Song Fund Limited, dat ondertussen ook eigenaar is van de catalogi van Neil Young, Lindsey Buckingham en producer Jimmy Iovine. Hoeveel het bedrijf overhad voor de muziek van Shakira, is niet bekendgemaakt. Wel is zeker dat Hipgnosis niet alleen eigenaar is van de publicatierechten van hits als ‘Waka Waka (This Time For Africa)’ en ‘Hips Don’t Lie’, maar dat ze ook een deel van de inkomsten op auteursrechten in handen krijgen.

Merck Mercuriadis, oprichter van Hipgnosis Songs Fund Limited, is blij met zijn nieuwe aanwinst. “Deze ongelofelijke vrouw uit Colombia is geëvolueerd tot een van de beroemdste en meest invloedrijke personen in de wereld. We mogen het niet voor lief nemen dat ze bovendien een van de serieuste en meest succesvolle songwriters van de afgelopen 25 jaar is, aangezien ze zowat elk nummer dat ze ooit heeft opgenomen, zelf heeft geschreven of er aan heeft meegeschreven." En ook Shakira toont zich tevreden met de deal: “Ik weet dat Hipgnosis een geweldige thuis zal zijn voor mijn catalogus, en ik ben zo blij dat ik kan samenwerken met dit bedrijf dat geleid wordt door Merck, die artiesten en hun creaties echt naar waarde schat en die een bondgenoot is voor songwriters die begaan zijn met wat er met hun nummers zal gebeuren.”

14.01.2021 10:21:57
Bron: