Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Taylor Swift haalt slag thuis: ze mag haar oude hits weer heropnemen

Goed nieuws voor Taylor Swift (30) : de singer-songwriter heeft de controle over haar liedjes weer in eigen handen. In het contract met haar ex-platenlabel ‘Big Machine Records’ staat dat de zangeres vanaf november 2020 haar oude liedjes weer zelf mag opnemen, terwijl dit eerder nog door het label verboden werd. Fans lieten de maandwissel dan ook niet aan zich voorbijgaan en vierden haar vrijheid met de hashtag #TaylorIsFree.
Eind juni vorig jaar kocht de bekende muziekmanager Scooter Braun (39) ‘Big Machine Records’ voor 256 miljoen euro. Daaronder vielen zes van Taylors acht studio-albums. De verkoop van het label betekende dat Swift de rechten op de originele opnames van haar liedjes verloor aan een man die ze amper kende. Bovendien had ze zelf nooit een aanbod gekregen om de rechten op haar eigen nummers aan te kopen. Daaruit ontstond een jarenlange ruzie tussen Swift en Braun. Die verbood de zangeres namelijk haar liedjes live op tv te performen of om ze te gebruiken in haar Netflix-documentaire ‘Miss Americana’.

Het was contractueel bepaald dat ze de albums weer zelf mocht opnemen vanaf november 2020 en dat hadden de ‘Swifties’ in hun agenda geschreven. Swifts leger van fans steunde haar massaal op Twitter: “Eindelijk, het is november 2020 #TaylorIsFree!” Of Swift haar oude nummers weer gaat heropnemen, valt af te wachten. Destijds verklapte ze wel in een interview dat het ‘absoluut haar intentie’ was om dat te doen.

06.11.2020 11:33:05
Bron: