Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Lady Antebellum verandert bandnaam vanwege link met slavernij

Countryband Lady Antebellum gaat voortaan door het leven als Lady A. Het Amerikaanse trio heeft zijn bandnaam veranderd als gevolg van de wereldwijde protesten tegen racisme.
Het woord Antebellum - Latijn voor ‘voor de oorlog’ - heeft in de VS een associatie met het slavernijverleden. Bandleden Hillary Scott, Charles Kelley en Dave Haywood bedoelden het echter als een verwijzing naar de Antebellum-architectuur, gebouwen van voor de Amerikaanse Burgeroorlog, die vooral in het zuiden van de VS te vinden zijn. “Als muzikanten herinnerde het ons aan de muziek die uit het zuiden afkomstig is en ons heeft geïnspireerd”, legt het trio uit in een bericht op sociale media.

“We voelen ons beschaamd dat we de link van het woord, dat ook verwijst naar de tijd van de slavernij, niet hebben gelegd. Het spijt ons als we hiermee iemand pijn hebben gedaan. Dat was niet onze intentie”, aldus de groep, die geen antwoord heeft op de vraag waarom de naamsverandering niet eerder is doorgevoerd. “We snappen dat velen van jullie je dat nu afvragen. We hebben geen excuus voor het feit dat we ons dit pas laat hebben gerealiseerd. Wat we wel kunnen doen, is het erkennen en actie ondernemen.”

14.06.2020 12:40:21
Bron: hln