Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Veiligheid van fans niet gegarandeerd: U2 zegt concert af in St. Louis

De Ierse rockband U2 zegt zijn concert van vanavond in de Amerikaanse stad St. Louis af. Daar heerst onrust na de vrijspraak van een politieagent die een zwarte man had doodgeschoten.
"We hebben van de politie van St. Louis vernomen dat ze niet in een positie verkeren om onze fans de normale bescherming te bieden die je verwacht bij een evenement van deze omvang", meldt de band in een Twitterbericht. "We vernemen ook dat het plaatselijke beveiligingspersoneel niet op volle capaciteit zou zijn."

"Wij kunnen de veiligheid van de fans niet op het spel zetten", zegt U2 nog. En dus gaat het optreden niet door. Op de website van U2 staat nog te lezen dat de band de afzegging betreurt, "maar het is in de huidige situatie de enige juiste beslissing".

Honderden mensen trokken gisteravond spontaan de straat op om te protesteren tegen de uitspraak van een rechter en de "racistische politie". Manifestanten bekogelden agenten met stenen en flessen, en de politie zette traangas in om hen uit elkaar te drijven.

23.09.2017 22:20:37
Bron: hln