Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Sinéad O'Connor beschuldigt concertagent van fraude

Sinéad O'Connors concertagente heeft gefraudeerd bij de meest recente tournee van de zangeres.
Sinéad O'Connors concertagente heeft gefraudeerd bij de meest recente tournee van de zangeres. Dat beweert O'Connor althans op Facebook. Ze zou voor meer dan 120.000 euro benadeeld zijn. O'Connor zegt aangifte te hebben gedaan.

Ter illustratie heeft O'Connor bij de verklaring een deel van een document uit de boekhouding geplaatst. Daarop is te lezen dat voor de zangeres slechts vijfhonderd euro begroot is als honorarium voor drie optredens in Duitsland, terwijl de agente 11.200,- euro incasseerde. De Ierse voegt er aan toe dat ze uiteindelijk die vijfhonderd euro ook niet heeft gekregen, omdat ze wegens ziekte van haar zoon de Zuid-Amerikaanse tak van haar tournee moest annuleren en de schade op haar werd verhaald. Volgens O'Connor werd er gedurende haar hele tournee, die anderhalf jaar duurde, gefraudeerd.

De zangeres zegt zich door haar agente, boekhouder en managers verkracht te voelen en heeft hen inmiddels ontslagen. Ook tegen de boekhouder en het managementteam is aangifte gedaan. De Facebook-pagina van O'Connor is inmiddels offline, maar de verklaring en het document zijn via diverse andere websites nog altijd te bekijken.

21.08.2015 11:47:25
Bron: hln