Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Mariah Carey geëerd bij World Music Awards

Mariah Carey heeft gisterenavond in Monte Carlo de World Music Awards geopend. De zangeres mocht dit jaar de nieuwe Pop Icon Award in ontvangst nemen, doordat ze meer dan 200 miljoen platen heeft verkocht en in de Verenigde Staten ...
Mariah Carey heeft gisterenavond in Monte Carlo de World Music Awards geopend. De zangeres mocht dit jaar de nieuwe Pop Icon Award in ontvangst nemen, doordat ze meer dan 200 miljoen platen heeft verkocht en in de Verenigde Staten de meeste nummer 1-hits heeft gescoord.

Tijdens de show presenteerde Carey haar nieuwe album, I Am Mariah... The Elusive Chanteuse. Eerder won Mariah, die de meeste World Music Awards op haar naam heeft staan, al een Diamond Award voor artiesten die meer dan 100 miljoen platen hebben verkocht en de Legend Award voor artiesten met wereldwijd succes.

Andere artiesten die dit jaar optraden tijdens het evenement waren onder anderen Miley Cyrus, Flo Rida en Ricky Martin, die de Latin Legend Award won. Ook Stromae stond op het podium en won een prijs. De awardshow wordt pas vanavond in verschillende landen uitgezonden.

De World Music Awards worden sinds 1989 georganiseerd door prins Albert van Monaco. De winnaars worden bepaald door wereldwijde verkoopcijfers. Ook zijn er winnaars per regio en een aantal categorieën waarin de winnaar door stemmen van fans wordt bepaald. Er is geen jury.

28.05.2014 09:50:44
Bron: hln