Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

David Bowie weer in de race voor Brit Award

Britse muziekliefhebbers zitten vanavond vol spanning te kijken naar de uitreiking van de Brit Awards.
Britse muziekliefhebbers zitten vanavond vol spanning te kijken naar de uitreiking van de Brit Awards. De presentatie van 34ste editie van de prijzenregen in de Britse popmuziekindustrie is voor de vierde keer in handen van acteur en zanger James Corden.

Tussen de prijsuitreikingen door hoeft het publiek zich niet te vervelen, want grote namen als Beyoncé, Katy Perry, Bruno Mars, Pharrell Williams en Arctic Monkeys treden op. De awardshow in The O2 Arena in Londen begint om 20.15 uur (Belgische tijd).

Vorige maand werden de nominaties bekendgemaakt. Zo maken Birdy, Ellie Goulding, Jessie J, Laura Marling en Laura Mvula kans op de award voor Britse Vrouwelijke Solo Artiest. Bij de mannen gaat de strijd tussen David Bowie, Jake Bugg, James Blake, John Newman en Tom Odell. Bowie dingt ook mee naar een prijs in de categorie Brits Album van het Jaar met zijn plaat 'The Next Day'. Het is al weer zo'n drie decennia geleden dat de 67-jarige artiest voor het eerst meedeed.

In de categorie Britse groepen zijn Arctic Monkeys, Bastille, Disclosure, One Direction en Rudimental genomineerd. Andere prijzen zijn er onder meer te verdelen in de categorieën Internationale Vrouwelijke Solo Artiest (Janelle Monae, Katy Perry, Lady Gaga, Lorde, Pink), Internationale Mannelijke Solo Artiest (Bruno Mars, Drake, Eminem, John Grant, Justin Timberlake) en Internationale Groep (Arcade Fire, Daft Punk, Haim, Kings of Leon, Macklemore and Ryan Lewis).
De Britse alternatieve rockband Bastille en de Britse houseact Disclosure maken kans op de meeste awards, met elk vier nominaties.

Vorig jaar waren de Schotse singer-songwriter Sandé en de Engelse singer-songwriter Ben Howard het meest succesvol, met elk twee awards. Het beeldje was toen ontworpen door de Britse kunstenaar Damien Hurst. Ruim 6,5 Britten keken naar de show.

20.02.2014 20:11:13
Bron: hln