Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Beyoncé krijgt bakken kritiek omdat ze niet live zong

"Dit is waarom Beyoncé de allerbeste artieste van de wereld is. Ongelooflijk." CNN-presentator Piers Morgan haalde op Twitter de loftrompet boven nadat de zangeres een perfecte versie van het volkslied gebracht had.
"Dit is waarom Beyoncé de allerbeste artieste van de wereld is. Ongelooflijk." CNN-presentator Piers Morgan haalde op Twitter de loftrompet boven nadat de zangeres een perfecte versie van het volkslied gebracht had. En hij was lang niet de enige, de Amerikaanse ster had tijdens de inauguratie van president Obama voor een waar kippenvelmoment gezorgd.

Toen gisteren plots bekend raakte dat Beyoncé het nummer geplaybackt had, sloeg de stemming echter helemaal om. "De Marine Corp Band (het muziekkorps dat veel officiële gelegenheden muzikaal begeleidt; nvdr) speelde alles live, behalve bij Beyoncé", liet een ingewijde weten.
De commentaren van de fans op Twitter logen er niet om. "De prestatie van Beyoncé was blijkbaar zo fake als die van Armstrong in de Franse Alpen", klonk het. Of nog: "Ik heb hetzelfde gevoel als toen ik te weten kwam dat de kerstman niet bestond. Hoe kan je de mensheid zoiets aandoen?"

Elke artiest blikt op voorhand een opgenomen versie in om te kunnen anticiperen op onverwachte (weers)omstandigheden. Idool-winnares Kelly Clarkson en folkgitarist James Taylor namen echter wel het risico om live de koude te trotseren.

Uit het kamp van Beyoncé kwam nog geen reactie, in plaats daarvan tracht een journalist van muziekblad 'Billboard' de gemoederen te sussen. "Dit gebeurt wel vaker bij grote evenementen waar het onmogelijk is om jezelf te horen", aldus Joe Levy. "En daar hoort een inauguratie van de president uiteraard bij. Soms wil je gewoon dat het perfect klinkt, er is niemand die twijfelt aan haar talent."

Toch doet ze er maar beter aan om tijdens de rust van de Super Bowl op 3 februari wél live op te treden. "Als je een zangeres bent, moet je zingen. Punt. Reken maar dat we je dan in de gaten gaan houden", aldus ene Robert Schultz uit Queens.

24.01.2013 10:14:15
Bron: hln