Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Beyoncé 'playbackte' volkslied bij inauguratie Obama

Zangeres Beyoncé zong haar veelgeprezen vertolking van het Amerikaanse volkslied tijdens de inauguratie van president Obama gisteren wel, maar niet live.
Zangeres Beyoncé zong haar veelgeprezen vertolking van het Amerikaanse volkslied tijdens de inauguratie van president Obama gisteren wel, maar niet live. Ze playbackte, meldt The Times.

Een woordvoerder van de Marine Corp Band, het muziekkorps dat veel officiële gelegenheden muzikaal begeleidt, zei tegen de krant dat het een standaardprocedure is om een band achter de hand te houden met de opname van de muziek. Beyoncé besloot vlak voordat ze het door miljoenen bekeken optreden moest geven om te vertrouwen op de opgenomen versie, in plaats van het live te zingen. Haar vertolking van het volkslied werd overigens wereldwijd geroemd.

Het is niet ongebruikelijk dat gespeelde of gezongen muziek bij dit soort gelegenheden niet live is. Begin 2009 vroeg Obama, toen net voor het eerst gekozen, Yo-Yo Ma (cello) en Izhtak Perlman (viool) om te spelen, en noemde hij de naam van een componist die hij waardeerde. Dat leverde een muziekstuk op, dat ook van tevoren werd opgenomen. De muzikanten wilden tijdens de inauguratie zelf het risico niet lopen dat de weersomstandigheden hun spel zouden beïnvloeden, en deden dus alsof.

23.01.2013 11:29:17
Bron: hln