Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

ABBA-zangeres Agnetha plant comeback

Agnetha Fältskog, 'de blonde' van ABBA, wil haar zangcarrière nieuw leven inblazen. Ze krijgt daarbij de hulp van Take That-lid Gary Barlow.
Agnetha Fältskog, 'de blonde' van ABBA, wil haar zangcarrière nieuw leven inblazen. Ze krijgt daarbij de hulp van Take That-lid Gary Barlow, die twee songs schreef voor haar nieuw album. Het is 25 jaar geleden dat Fältskog nieuw materiaal uitbracht.

Eén van de samenwerkingen tussen Barlow (41) en Fältskog (62) is een duet, dat volgens ingewijden geheid een hit wordt.

Een bron in de Daily Star: "Gary is één van de meest succesvolle songschrijvers van Groot-Brittannië, het mag dus niet verbazen dat Agnetha met hem wil samenwerken".

Barlow en Fältskog werden in Zweden aan elkaar voorgesteld door Jorgen Elofsson, een songschrijver die nummers schreef voor onder meer Britney Spears, Westlife en Kelly Clarkson.

Enkele jaren nadat ABBA in 1983 splitte, begon Agnetha een solocarrière. Haar laatste album 'My Colouring Book' dateert uit 2004 maar bevatte enkel covers.

De muziek van ABBA is populair gebleven, maar een reünie hebben Agnetha, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson en Anni-Frid Lyngstad altijd afgewezen. Ulvaeus verklaarde daarover eerder dit jaar: "We zijn de enige groep met zo'n status die nooit terug samen is gekomen. Ik vind dat cool. Het is onze sterkte dat mensen zich ABBA herinneren als de jonge, ambitieuze en energieke mensen die we in de jaren zeventig waren. Liever dat dan een viertal bejaarden die zich verplicht voelen om nog eens samen te spelen".

02.01.2013 11:03:30
Bron: hln