Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Meisje ontwaakt uit coma na het horen van Adele

Een zevenjarig Brits meisje is uit een coma ontwaakt na het horen van het nummer 'Rollin In The Deep' van Adele.
Een zevenjarig Brits meisje is uit een coma ontwaakt na het horen van het nummer 'Rollin In The Deep' van Adele. Dat melden verschillende Britse media. De 7-jarige Charlotte Neve vocht voor haar leven na een hersenbloeding. Het meisje lag al een week in coma en artsen raadden haar familie aan om vast afscheid te nemen.

Haar moeder kroop bij haar in bed voor een laatste knuffel, terwijl 'Rolling In The Deep' van Adele op de radio speelde. De 31-jarige Leila zong het liedje zachtjes mee, omdat zij en haar dochter het nummer vaak samen zongen. Terwijl ze dat deed, verscheen er ineens een glimlach op het gezicht van Charlotte.
"Het is een wonder," vertelde Leila aan de Daily Mirror. "Dokters vertelden me afscheid te nemen en ik dacht dat ik mijn kleine meisje zou verliezen. Ik kon het niet geloven toen Charlotte glimlachte. Het was haar eerste reactie sinds de hersenbloeding."
"De verpleegsters waren ook verbaasd en moedigden me aan om te blijven zingen, en ze glimlachte weer", aldus de dolgelukkige moeder. "Ze zeiden dat het leek alsof ik haar 'van slot had gehaald'. En vanaf die dag gaat het beter en beter."

In april werd het meisje met spoed naar het ziekenhuis gebracht en onderging ze twee zware operaties. Daarna volgden nog enkele beroertes en de dokters zagen het somber in. Maar Charlotte maakt het beter na het ontwaken uit haar coma; enkele dagen later klom ze al uit bed.
Het meisje is wel gedeeltelijk blind en kan zich niet alles herinneren. Ze leert weer lopen en praten en gaat alweer naar school en dansles. "Muziek maakt een belangrijk onderdeel uit van haar leven. Ze houdt er van om te zingen en te dansen op de muziek van Adele, Katy Perry en Pink. Het verbaast me eigenlijk niet dat het een nummer van Adele was dat haar deed ontwaken," concludeert moeder Leila.

21.06.2012 10:26:25
Bron: hln