Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Tegen de stroom in: mama Beyoncé dumpt de hakken

Net als iedere andere bekende vrouw, was Beyoncé nooit in iets anders te zien dan hakken.
Net als iedere andere bekende vrouw, was Beyoncé nooit in iets anders te zien dan hakken... of het moesten sportschoenen zijn tijdens een loopsessie. Sinds ze mama geworden is bekijkt Beyoncé het leven anders. "Ik heb de hakken gedumpt. Ik moet wel, nu ik de hele dag rondloop met Blue Ivy." Soms, toch.

Beyoncé is erachter gekomen dat hakken hun beperkingen hebben als je met een baby (plus de hele uitzet) rondloopt. "Ik had nooit gedacht dat er een dag zou komen dat ik geen hakken zou dragen en kijk... ik betrap er mezelf op dat ik instapschoenen koop, en Oxfords (mannelijke schoenen met veters, nvdr)."

Dat is een beetje bescheiden, want Beyoncé werd al verschillende malen gespot in ballerina's van Charlotte Olympia - niet echt de gemiddelde 'instappers'. De beroemde 'poezenschoenen' werden gematcht met een 'muizenschoen' van Marc Jacobs voor Blue Ivy en dat maakte van het mama-dochter-duo prompt het meest stijlvolle ter wereld.

De reden voor de platte schoenen zijn dezelfde als die bij andere vrouwen: comfort. "Ik verkies platte of hele lage hakken nu ik mama ben, ze zitten zo comfortabel." Wat de rest van de wereld al wist natuurlijk...
Maar er is meer aan de hand, want ook om fysiologische redenen laat Beyoncé de hakken vaker thuis: "Mijn voeten en tenen hebben het moeilijk...", klinkt het enigszins mysterieus. Vergroeiingen, zwellingen, meer blaren... het kan vanalles zijn.

Beyoncé hoeft er zich niets van aan te trekken: zelfs manlief Jay-Z houdt van de platte schoenen. "Jay vindt me mooi in platte schoenen! Dat was een verrassing, want hij had me nog nooit in schoenen zonder hakken gezien. Hij houdt meer van een natuurlijke stijl, als ik relaxed ben en mezelf kan zijn."
"Ik dacht altijd: 'hoe hoger de hak, hoe sexier. Maar nee, zelfs die platte schoenen zijn sexy!"

Toch is de liefde voor de hak nog niet voorbij. Aan de zijde van Jay-Z op het basketbalveld, draagt de zangeres wel nog altijd opvallende stiletto's, net als wanneer dochterlief niet in de buurt is. Ook voor de rode loper vermoeden we dat de hak een favoriet zal blijven.

Miranda Kerr neemt zoon Flynn overal mee naartoe, ook als ze hakken draagt.
Beyoncé vindt medestanders in andere beroemde mama's als Jennifer Garner, Naomi Watts, Heidi Klum, Selma Blair en Jessica Alba die stijlvol maar consequent de (hoge) hakken thuis laten als ze op staan gaan met hun kroost. In de plaats komen ballerina's, hippe sneakers of praktische laarzen met soms een kleine hak.
Van een heel ander kaliber is iemand als Miranda Kerr, die vlot mét hakken en baby Flynn op haar heup door het leven stapt. Zij vindt steun bij Victoria Beckham, die het huis gewoonweg niet verlaat zonder torenhoge hakken.

27.04.2012 18:33:10
Bron: hln