Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Westlife stopt na veertien jaar en 44 miljoen verkochte albums

De Ierse popgroep Westlife geeft er de brui aan. De mannen, bekend van nummers als 'Flying Without Wings' en de Billy Joel-cover 'Uptown Girl' gaan als vrienden uit elkaar.
De Ierse popgroep Westlife geeft er de brui aan. De mannen, bekend van nummers als 'Flying Without Wings' en de Billy Joel-cover 'Uptown Girl' gaan als vrienden uit elkaar. 'We bedanken onze fans voor een briljante carrière.'
Nicky Byrne (33), Kian Egan (31) Mark Freehily (31) en Shane Filan (32) maakten hun splitsing gisteravond officieel bekend. Ze benadrukten samen veertien nummer 1-hits in Groot-Brittannië te hebben gescoord en in totaal 44 miljoen albums te hebben verkocht. Aan de veertien jaar waarin ze samen optraden, beleven ze goede herinneringen die ze voor altijd zullen koesteren.

Op hun website laat Westlife weten: 'De beslissing is helemaal in harmonie gemaakt. We hebben tot nu toe ons hele volwassen leven samen gedeeld, we zijn toe aan welverdiende pauze en nieuwe uitdagingen.'

De Ieren nemen niet stilletjes afscheid. Deze kerst komt er nog een album met 'greatest hits' uit en vanaf volgend jaar mei geeft de band een afscheidstournee van negen dagen.

De leden van Westlife - in eerste instantie waren het er vijf - werden als tieners in 1998 samengebracht. Ze braken door in 1999, met het nummer Swear It Again. Hun manager was Louis Walsh, die ook bekend is als jurylid in de Britse X Factor. Hoewel hun succes in Groot-Brittannië ongekend was, lukte het Westlife niet dat succes in de Verenigde Staten te evenaren.

21.10.2011 10:04:50
Bron: hln