Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Beyoncé geeft toe dat ze leentjebuur speelde bij Anne Teresa De Keersmaeker

De Amerikaanse R&B-zangeres Beyoncé Knowles heeft zich voor haar nieuwste clip 'Countdown' wel degelijk laten inspireren door het werk van de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker.
De Amerikaanse R&B-zangeres Beyoncé Knowles heeft zich voor haar nieuwste clip 'Countdown' wel degelijk laten inspireren door het werk van de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. Dat heeft ze toegegeven in een persbericht.
"Het is duidelijk dat het ballet 'Rosas danst Rosas' een van de vele referenties is in de clip", zegt Beyoncé in het persbericht. Ze voegt toe dat ze in de clip ook eer betoont aan de film 'Funny Face' met Audrey Hepburn.

"Mijn voornaamste inspiratiebronnen waren de jaren zestig en zeventig, Brigitte Bardot, Andy Warhol, Twiggy en Diana Ross", luidt het nog. Beyoncé duidt erop dat haar clip al gezien werd door bijna twee miljoen mensen en dat dat ook reclame is voor De Keersmaeker.

Die is van mening dat Beyoncé geput heeft uit haar werken 'Rosas danst Rosas' en 'Achterland'. Niet alleen zijn de dansbewegingen identiek, ook de kostuums en de setting zijn overgenomen. De Keersmaeker bekijkt nog met haar advocaat welke stappen ze eventueel zullen ondernemen.

12.10.2011 15:07:35
Bron: hln