Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Lady Gaga aangeklaagd "omdat ze munt slaat uit aardbeving Japan"

Lady Gaga wordt aangeklaagd omdat ze de transport- en leveringskosten van de 'We Pray for Japan'-armbandjes zou hebben opgeblazen zodat ze er zelf een aardige cent aan zou kunnen verdienen.
Lady Gaga wordt aangeklaagd omdat ze de transport- en leveringskosten van de 'We Pray for Japan'-armbandjes zou hebben opgeblazen zodat ze er zelf een aardige cent aan zou kunnen verdienen. De armbandjes, bedoeld om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami die Japan begin maart troffen, werden verkocht voor 5 dollar, plus 3,99 dollar transport- en leveringskosten en 60 cent belasting. Ze wordt voor 5 miljoen dollar aangeklaagd wegens schenden van consumentenrechten.

Een advocatenbedrijf uit Michigan eist nu dat Gaga al het ingezamelde geld ook daadwerkelijk aan Japan schenkt, zoals de zangeres belooft op haar website. De firma eist 5 miljoen dollar van Gaga.

Die advocaten beweren dat ze de vertegenwoordigers van Gaga hebben gecontacteerd, maar dat die niet willen of kunnen zeggen hoeveel geld Gaga aan de verkoop van de armbandjes "achterhoudt".

"Als je je roem en je macht als artiest aanwendt om mensen onder valse voorwendsels geld af te troggelen, is dat fout. Toen we contact opnamen met haar mensen, kregen we als antwoord 'een deel van het geld gaat naar de werking', maar dat volstaat niet voor ons. Wij eisen dat al het geld naar Japan gaat, zoals beloofd", aldus een woordvoerder van de advocatenbedrijf 1-800-LAW-FIRM.

Gaga verkoopt de armbanden nog altijd op haar website, volgens de advocaten overtreedt ze daarmee wetten voor consumentenbescherming in elke Amerikaanse staat. Bovendien hebben fans al geklaagd dat ze hun armbanden niet hebben ontvangen.

27.06.2011 13:37:21
Bron: hln