Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Bono's ONE onder vuur

ONE verdedigt zich bij monde van Oliver Buston: "We zorgen niet voor directe hulp, maar we zijn een organisatie die campagnes voert en op die manier hulp biedt", aldus Buston.
ONE verdedigt zich bij monde van Oliver Buston: "We zorgen niet voor directe hulp, maar we zijn een organisatie die campagnes voert en op die manier hulp biedt", aldus Buston. Amerikaanse collega's kregen zo bijvoorbeeld een wel heel leuk promopakket opgestuurd vorige week om de aandacht te vestigen op de vraag van Bono aan Obama om extra miljarden vrij te maken om aids te bestrijden in Afrika. Bono is momenteel druk aan het lobbyen bij de Millenniumdoelen Top van de Verenigde Naties. De Top vergadert over de maatregelen om wereldarmoede terug te dringen.

In de in totaal vier dozen ondermeer een pak koffie van Starbucks (waarde 12 euro), een lederen Moleskine notaboek (12 euro), een herbruikbare waterfles (17 euro), koekjes, twee pennen in de vorm van injectienaalden. 

Kimberly Hunter, woordvoerster van ONE, wou niet kwijt hoeveel de organisatie gespendeerd had aan de paketten voor de journalisten. Ze wou alleen zeggen dat "het niet evident is om de boodschap van armoede onder de aandacht te krijgen bij de pers" en dat "er wel degelijk een boodschap verbonden was aan de inhoud van dozen".

Bij de koekjes zat bijvoorbeeld de boodschap: "Poverty-stricken African kids live on less than $1.25 a day -- "about the cost of the cookie in this box". Het doet een beetje denken aan de mop over Bono die op het podium staat te klappen en zegt "elke keer ik mijn handen klap sterft een kind in Afrika", waarop een leukerd uit het publiek roept: "zou je dan niet beter stoppen met klappen".

Het in leer gebonden notaboekje diende blijkbaar om journalisten te wijzen op de nood voor extra fondsen voor onderwijs in Afrika, de koffie (uit Ethiopië) de behoefte aan investeringen in landbouw in het armste continent.

Bono's ONE haalde in 2008 14.993.873 dollar binnen aan giften. Het stortte daarvan 184.732 dollar door aan drie liefdadigheidsorganisaties. Meer dan acht miljoen dollar werd in de vorm van lonen uitbetaald aan de 120 personeelsleden, of gemiddeld meer dan 65.000 dollar per werknemer.

25.09.2010 19:12:31
Bron: hln