Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Lady Gaga komt op voor homo's in Amerikaans leger

De Amerikaanse zangeres Lady Gaga heeft gisteren haar fans opgeroepen om te manifesteren tegen het 'Don't ask, don't tell'-principe in het Amerikaanse leger.
De Amerikaanse zangeres Lady Gaga heeft gisteren haar fans opgeroepen om te manifesteren tegen het 'Don't ask, don't tell'-principe in het Amerikaanse leger. Dat gebiedt homoseksuele soldaten hun geaardheid te verbergen.
Aan de vooravond van een belangrijke stemming in de Amerikaanse senaat voerde Lady Gaga actie tegen de omstreden wet. Op haar Twitter- en Facebook-pagina spreekt de 24-jarige popster ook de conservatieve politici aan om de wet niet strenger te maken. "Help me om de wet te hervormen", luidt het.

Lady Gaga maakt zich sterk dat 6 miljoen mensen haar volgen via Twitter en dat ze 18 miljoen vrienden heeft op Facebook die mee ten strijde trekken tegen seksuele taboes in het Amerikaanse leger.

President Barack Obama liet eerder al weten de wet te willen afschaffen. Die gaat terug op 1993 en verbiedt homo's en lesbiennes in het leger om hun seksuele geaardheid kenbaar te maken, op straffe van schorsing. Volgens homorechtenorganisaties zijn sinds de inwerkingtreding van de bijna afgeschafte wet al meer dan 13.500 mannelijke en vrouwelijke soldaten uit het leger ontslagen omdat ze hun homoseksuele geaardheid bekend hadden gemaakt.

21.09.2010 09:56:16
Bron: hln