Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

ABBA overweegt eenmalige reünie

Gevraagd of een eenmalige reünie er misschien toch nog in zit, antwoordde hij in The Times: Ja, waarom niet?
Gevraagd of een eenmalige reünie er misschien toch nog in zit, antwoordde hij in The Times: "Ja, waarom niet? Ik weet echter niet of de meisjes nog zingen. Ik weet dat Frida onlangs in de studio zat, maar van Agnetha heb ik geen nieuws. Maar goed, als je kan zingen, kan je zingen. Een eenmalig reünieconcert is eigenlijk nog niet zo'n kwaad idee".

Benny en Bjorn hebben na de split in 1983 nog samengewerkt, maar de dames zijn grotendeels buiten de spotlights gebleven.

Blonde Agnetha liet verstaan dat ze diep ongelukkig was tijdens de ABBA-periode, maar haar ex Bjorn stelt dat dit fel overdreven is. "Ze leek me toen zeker niet ongelukkig. Het is interessant vast te stellen hoe de geschiedenis soms herschreven wordt en die nieuwe versie plots de waarheid wordt".

Bjorn is van oordeel dat de perceptie die mensen van het verleden hebben verandert, wat meteen de reden is waarom zoveel fans naar een ABBA-reünie uitkijken. "Het gaat om meer dan mensen die onze liedjes opnieuw willen horen. Het gaat er hen meer om een bepaalde, fictieve sfeer te herbeleven. Een sfeer van 'de seventies' die door ABBA wordt belichaamd maar niet volledig strookt met de werkelijkheid".

01.04.2010 09:59:52
Bron: hln