Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Madonna regisseert film over ongekroonde koning Edward VIII

Madonna produceert, regisseert en schrijft ook mee aan het script van de film 'W.E.' over de relatie tussen de Britse koning Edward VIII en de Amerikaanse Wallis Simpson.
Madonna produceert, regisseert en schrijft ook mee aan het script van de film 'W.E.' over de relatie tussen de Britse koning Edward VIII en de Amerikaanse Wallis Simpson. Die laatste wordt gespeeld door Vera Farmiga, bekend van 'Up In The Air'.

Farmiga: "Madonna heeft me verzocht voor de rol. We gingen enkele keren samen een kopje thee drinken. Ik zei haar vlakaf dat ik haar vorige films niet had gezien. Ze heeft me die opgestuurd, maar ik heb ze nog altijd niet bekeken. Maakt niet uit, ik zal het script  beoordelen. Dan bekijk ik wel wat ik kan doen met het personage".

Vera trekt het zich niet aan dat Madonna's regiedebuut uit 2008, 'Filth and Wisdom', door de critici werd neergesabeld. "Iedereen heeft vroeg werk dat niet noodzakelijk een succes werd. Ik heb ook dingen gedaan die ik liever niet aan de mensen laat zien".

Edward VIII, een man met een zwak voor oudere en getrouwde vrouwen, was in 1936 slechts 325 dagen de Britse vorst en keizer van India. Hij verzaakte aan de kroon om te kunnen trouwen met de Amerikaanse Wallis Simpson en zo vermeed hij een grondwettelijke crisis. Hij werd opgevolgd door zijn broer, George VI. Toen hij in de Tweede Oorlog sympathiseerde met de nazi's, werd hij naar de Bahama's gestuurd.

13.03.2010 00:35:10
Bron: hln