Luister nu
Alle players
192k | 64k
Open formaat
192k | 64k
Meer
Artist:
Titel:
Jaar:
Album:
Label:
Tijd:
Start:
Duur:

Straks op Slow Radio 
Volgende 
Home > Muziek nieuws

Beyoncé sleept zes Grammy Awards in de wacht

Op de 52ste uitreiking van de Grammy Awards in Los Angeles werd zangeres Beyoncé bekroond met maar liefst zes Grammy's.
Op de 52ste uitreiking van de Grammy Awards in Los Angeles werd zangeres Beyoncé bekroond met maar liefst zes Grammy's en daarmee was de popdiva de grote slokop op het jaarlijkse event van de muziekindustrie. Andere grote winnaars waren countryzangeres Taylor Swift, de Black Eyed Peas, Lady Gaga en Kings of Leon.

De 28-jarige zangeres-actrice Beyoncé was genomineerd voor 10 Grammy's en kon er daarvan zes in de wacht slepen voor onder meer: beste nummer, beste hedendaagse R&B album, beste vrouwelijke artiest R&B, beste traditionele R&B performance voor At Last (een nummer dat ze zong op de inauguratie van president Obama), beste R&B zangprestatie en beste zangprestatie in de categorie pop. De diva kreeg echter niet de ultieme bekroning want de Grammy voor album van het jaar was voor de jonge countryzangeres Taylor Swift. Daarnaast wist Swift nog drie Grammy's te winnen: beste country album, beste country song en beste zang in de categorie country.

De Black Eyed Peas verzilverden drie Grammy's waaronder deze voor Beste 'Vocal Album'. De groep toonde zich dan ook zeer tevreden. Lady Gaga mocht met veel toeters en bellen de op televisie uitgezonden show openen met haar hit Poker Face, dat de award voor de beste dance-opname won. Haar album The Fame werd bekroond tot het beste dance album. De groep Kings of Leon kreeg de Grammy voor het beste rocknummer en het beste groepsoptreden, waarmee ze Bruce Springsteen, U2, Pearl Jam en Green Day achter zich lieten.

01.02.2010 09:06:37
Bron: hln