Artiesten

Maria McKee
80,90,00,10
Maria McKee
Geboren: 17.08.1964
Leeftijd: 53
Los Angeles, California, USA
Zangeres Maria McKee werd geboren op 17 augustus 1964. Haar oudere broer Bryan McLean was tot begin jaren zeventig gitarist in de legendarische flower power-groep Love van Arthur Lee. Begin jaren tachtig speelden Bryan en Maria samen in diverse groepen, zonder echt succes te hebben. In 1984 richtte zangeres Maria McKee samen met gitarist Ryan Hedgecock de Amerikaanse roots-rockformatie Lone Justice op. De groep bracht twee albums uit, die redelijk verkochten.

Toen Lone Justice in 1986 uit elkaar viel, startte McKee een solocarrière en begon ze ook voor anderen nummers te schrijven (zo schreef ze in 1986 ‘A Good Heart’, een nummer 1-hit voor Feargal Sharkey). In 1989 verscheen Maria’s naar zichzelf vernoemde debuutalbum. Het album bevatte een mix van country en rock en deed het aardig in de Amerikaanse albumlijsten

Terwijl ze bezig was met haar tweede album, werd Maria gevraagd om het nummer ‘Show Me Heaven’ op te nemen voor de soundtrack van 'Days of Thunder', een actiefilm met Tom Cruise. Maria vond het in eerste instantie een slecht idee, maar na enig aandringen van platenmaatschappij Epic en de nodige herschrijvingen, ging de zangeres uiteindelijk akkoord. En dat was maar goed ook, want het nummer werd op single uitgebracht en groeide uit tot een wereldhit. Omdat het nummer zo totaal afweek van haar gewone repertoire, slaagde McKee er niet meer in om een dergelijke grote hit te scoren.

In 1993 verscheen haar tweede album 'You Gotta Sin to Get Saved', waarop Maria rocknummers afwisselde met ballads, in 1996 gevolgd door de cd ‘Life Is Sweet’. De laatste jaren is McKee actief achter de schermen en schrijft ze voornamelijk nummers voor anderen.
Deze pagina is het laatst bewerkt op 25.01.2010 09:28:15
Help ons!
Gelieve een bedrag in te vullen.
   
Nee   Ja Ik wil deze donatie anoniem doen. (toon mijn naam niet op de Slow Radio website)

September 2017
Doneer veilig online met PayPal. U hebt geen account nodig om te doneren met een creditcard.

Elke donatie wordt ten zeerste geapprecieerd!