Artiesten

Adrian Gurvitz
70,80,90,00
Adrian Gurvitz
Geboren: 26.06.1949
Leeftijd: 68
Stoke Newington, London, UK
Gurvitz (tot het begin van de jaren 1970 gebruikte hij de naam Curtis, zijn echte familie naam) Gurvitz voornamelijk bekend om de in 1982 wereldwijde hit "Classic". Dit was een totale tegenstelling tot zijn eerste succes in 1968, als de lead gitarist / zanger bij de band, The Gun. De enigste single van The Gun in de UK Singles Chart was "Race With The Devil". Dit lied werd nieuw leven ingeblazen door Girlschool, die nog steeds toeren.

Ironisch genoeg, The Gun was oorspronkelijk aangekondigd als een "psychedelische / crossover" band, plus "Race With The Devil" was slechts een grillig experiment met een mengsel van orkestratie en hard rock.

Gurvitz was ook de lead gitarist in de band Three Man Army, (samen met zijn broer Paul Gurvitz). Hun album, Third Of A Lifetime (1971), voornamelijk gekenmerkt door een selectie van hard-gedreven blues nummers zoals "Boter Queen", maar voorts gekenmerkt door het melodieuze instrumentale titelnummer. Het album is nu beschikbaar op een geremasterde CD. Adrian Gurvitz nam in 1973 een album met Buddy Miles op, dat vrijwel geen erkenning kreeg.
Na de split van Three Man Army, vormde de broers Gurvitz samen met Ginger Baker The Baker Gurvitz Army. Ze brachten de vinyl albums Baker Gurvitz Army (1974), Elysian Encounter (1975), en "Hearts on Fire" (1976). Hierna gingen ze ook samen met Graeme Edge voor twee albums; beide albums werden geïllustreerd door Joe Petagno.

Gurvitz is de stiefvader van Carly Lewis, een voormalig lid van de Amerikaanse pop meidengroep, No Secrets. Gurvitz schreef het nummer "Hot" dat je kan terug vinden op debuut album.
Deze pagina is het laatst bewerkt op 16.02.2010 01:07:27
Help ons!
Gelieve een bedrag in te vullen.
   
Nee   Ja Ik wil deze donatie anoniem doen. (toon mijn naam niet op de Slow Radio website)

September 2017
Doneer veilig online met PayPal. U hebt geen account nodig om te doneren met een creditcard.

Elke donatie wordt ten zeerste geapprecieerd!